Сонување за патување - што навистина значи

 • Споделете Го Ова
Stephen Reese

  Да сонуваш дека патуваш некаде е исклучително вообичаено и речиси секој го гледа овој сон барем еднаш во животот. Овие соништа може да имаат различни значења, но обично претставуваат трансформација или патека по која патувате во животот. Сепак, значењата може да варираат во зависност од деталите и контекстот на сонот. Како сте патувале во сон, каде сте патувале и како сте се чувствувале може да влијае на неговото значење.

  Соништата за патување може да имаат и позитивни и негативни толкувања. Повеќето соништа имаат тенденција да имаат скриена порака, па знаењето како да ги толкувате може да биде покорисно отколку што мислите.

  Соништа за патување – општо значење

  Соништа за патување може да одрази како се движите низ животот. Или сте во транзит или започнувате ново поглавје во вашиот живот.

  Локацијата што ја оставате во сонот може да го претставува вашето минато и луѓето што ги оставате. Ако има посебна дестинација во вашиот сон, тоа може да понуди индиции за тоа каде сакате да бидете. Незнаењето на дестинацијата, од друга страна, може да укаже на длабока потреба или желба да го преместите вашиот живот на нова територија, иако можеби не сте сигурни што би можело да биде.

  Возилото што го користите за патување во сонот може да открие проблеми со кои се соочувате во вашиот буден живот. Колку е ефикасно вашето возило и количината на контрола што ја имате врз насоката на движење е исто такаважно да се разгледа. Тие можат да покажат колку сте сигурни во контролирањето на настаните во вашиот живот. На пример, ако возилото е скапо, луксузно возило, тоа може да укаже дека сте загрижени за финансиски прашања. Ако сте во воз, тоа може да значи дека нешто во вашиот живот брзо излегува од контрола, а вие се борите да ја вратите контролата.

  Ако се најдете заглавени во сонот, не можете да контролирате каде сте Тоа може да сугерира дека некој аспект од вашиот живот стагнира. Пречките на кои наидувате може да се однесуваат на предизвиците од реалниот живот со кои моментално се соочувате.

  Меѓутоа, ако сте некој што сака патување, сонувањето за патување едноставно може да биде одраз на ова. Ако поминувате време мечтаејќи за патување или планирајќи ги вашите следни патувања, нормално е вашиот ум да го изнесе ова во сон. Голем дел од содржината во нашите соништа доаѓа од нашите будни искуства. Според истражувачот за спиење и вонреден професор по психијатрија на Медицинскиот факултет Харвард, Роберт Стикголд , кој вели за NPR „Кога спиеме, мозокот работи многу, земајќи го она што го правиме. научивме, она што го кодиравме како нови спомени во последниот ден и се обидувавме да откриеме што значат“. Со други зборови, соништата ги одразуваат нашите искуства од нашиот секојдневен живот. Значи, иако е забавно да се обидете да ја декодирате пораката од сонот, понекогаш е важно да сфатите дека пурата може да бидесамо пура.

  Разрушување на деталите од сонот

  Иако може да биде тешко да се анализира секој детал од вашиот сон, изборот на најистакнатите елементи може да ви помогне да ги протолкувате вашите сон.

  Сонување дека сте на духовно патување

  Некои соништа за патување не изразуваат тековен процес, туку желба или потреба да избегате од вашата сегашна ситуација. Тие може да бидат нешто или некој во вашиот буден живот од кој треба да побегнете.

  Сонот за патување до свето место може да има две значења, психолошки гледано. Прво, тоа може да значи дека станувате свесни за вашето вистинско јас. Второ, ако местото е свет бунар или место за лекување, тоа може да значи дека чувствувате потреба за духовно и психичко исцелување.

  Сон за патување низ страшни места

  Сонот за патување низ или до страшно, непознато место често се смета за лош знак. Тоа може да значи дека поминувате низ некои проблеми на работа или дека сте во конфликт со вашиот шеф или колеги. Вашиот потсвесен ум би можел да ви каже да внимавате на работа бидејќи можеби има луѓе за кои мислите дека се пријатели, но всушност се непријатели.

  Сонувате да патувате со брод, брод или крстарење

  Бродовите се сметаат за симбол на патувањето по животот поради неговата цел: да пренесат некого или нешто преку водените длабочини, земајќинив кон нов почеток и нешто ново. Затоа, патувањето со брод во сон може да претставува нови можности што ќе се појават на вашиот пат.

  Овој сон исто така може да укаже дека доживувате некои емотивни проблеми во вашиот буден живот. Типот на бродот и неговата големина може да ја претставуваат вашата способност да се движите со емоционални прашања врз основа на вашите сопствени ресурси и ниво на вештина. На пример, масивен, моќен брод може да сугерира дека сте посилни отколку што мислите и дека имате способност да ги надминете сите ваши тешкотии.

  Брод што тоне може да покаже дека проблемите со кои се соочувате во вашиот буден живот се ве обзема и може да се чувствувате како да се давите , неможејќи да продолжите напред. Овој сон може да ви каже да стапите во контакт со вашите внатрешни емоции.

  Сонот за патување на брод за крстарење може да има негативна конотација. Вашата потсвест може да ви кажува дека имате некои желби или идеи кои се нереални. Можеби ќе сакате да направите чекор назад и да размислите за вашите цели и соништа. Нема потреба да се откажувате од нив само затоа што можеби изгледаат нереално, но можеби ќе можете да најдете реални и практични начини да ги постигнете.

  Сонувам да патувате со компанија

  Сонот да патувате некаде со друштво, било со вашите пријатели или членови на семејството, може да има позитивно и негативно значење. На пример,патувањето со членовите на вашето семејство генерално се смета за негативен знак што укажува на финансиска загуба.

  Од друга страна, патувањето со пријателите во вашиот сон има многу позитивно значење. Тоа сугерира дека имате или наскоро ќе имате среќен, стабилен семеен живот. Можеби веќе имате добри односи со партнерот и децата во тој случај овој сон може да значи дека ќе го подобрите односот со нив и ќе ја зајакнете врската меѓу вас.

  Ако сонувате да патувате со придружник на истиот пол како вие, тоа може да значи дека оваа личност е вашето алтер его. Без оглед на тоа која е личноста, овој сон може да ви даде знак дека ви е удобно да бидете сами и да сте сигурни дека ќе го водите патот напред.

  Сонувате да патувате до место каде што сте Посетено претходно

  Ако се видите себеси како патувате на место што го познавате и на кое сте биле претходно во вашиот буден живот, тоа сугерира дека имате силна желба да се вратите. Од друга страна, може да биде целосно неповрзано со локацијата на која патувате.

  Наместо тоа, овој сон може да ви даде знак дека е време да ја подобрите комуникацијата со луѓето околу вас. Можеби вашиот зафатен распоред предолго ве оддалечил од семејството или пријателите. Ако е така, можеби ќе сакате да започнете да правите некои промени во вашиот распоред и да одвоите време за важните луѓево вашиот живот.

  Сонувате да преминувате планини додека патувате

  Ако во сон се видите себеси како поминувате планини, тоа покажува дека наскоро ќе доживеете среќа, просперитет, и добра среќа . Тоа може да значи и дека ги постигнувате целите една по една.

  Планините ги симболизираат огромните, предизвикувачки пречки во вашиот живот кои бараат напорна работа и одлучност за да се надминат. Затоа, преминувањето или качувањето планини во сон може да значи дека се соочувате со пречките со мотивација, упорност и одлучност. Можеби наскоро ќе почнете да ги надминувате сите пречки со кои се соочувате додека конечно не можете да видите чист пат напред.

  Сонувајќи летање

  Летањето до вашата дестинација во сон може да значи дека сте си поставиле високи цели и исто така имате добро осмислен план за да ги постигнете. Овој сон може да претставува движење кон поголема дестинација и нов почеток.

  Сонот за губење на нешто додека патувате

  Губењето на нешто важно додека патувате може да биде вашиот најлош кошмар. Вообичаено е да се грижите за губење пари, важен документ како што е вашиот пасош или торба кога патувате на далечно место. Понекогаш, вашата потсвест може да го искористи вашиот страв од губење нешто за да предизвика таков сон. Сепак, важно е да запомните да не го сфаќате буквално.

  Без оглед на тоа што ќе изгубите восон, може да биде потсетник да ги препознаете вредните ресурси во вашиот буден живот. Сонот исто така може да има негативно толкување, што укажува на тоа дека ќе изгубите нешто вредно за вас. Во овој случај, тоа би можело да ве предупредува да бидете внимателни со вашиот имот и да донесувате мудри одлуки.

  Губењето на пасошот во сон може да значи дека е време да започнете нова фаза во вашиот живот, да се ослободите од се старите прашања. Тоа може да ги претставува и психолошките бариери кои се обидувате да ги преминете за да започнете нов живот.

  Ако се изгубите во сон, веројатно сте збунети од одредени настани во вашиот буден живот кои спречуваат да одите напред. Овој сон би можел да ви даде до знаење дека треба да ги вратите чекорите, да откриете каде сте тргнале на погрешен пресврт и да ја поврзете таа точка со нешто што се случува во вашиот живот.

  Сонувате патување во НЛО

  Колку и да е чуден овој сон, тој покажува дека чекате невозможните работи сами да се случат. Сепак, важно е да разберете дека за да се случи нешто, ќе треба да го направите вашиот дел и да ги преземете потребните чекори.

  Сонот исто така може да укаже дека има некои проблеми во вашиот буден живот кои ви се потребни да се работи на решавање. Досега можеби чекавте другите да направат нешто за вас, но важно е да почнете да работите кон тоашто сакате.

  Што да направите за овие соништа?

  Сонот за патување некаде може да ве натера да се чувствувате возбудени, но можеби се прашувате и што значи тоа. Соништата обично имаат скриени пораки и нивното разбирање може да ви помогне да разберете многу за себе и за вашите емоции. Тоа дури може да ви помогне да препознаете нешто што може да тргне наопаку во вашиот буден живот, за да можете да бидете подготвени или да преземете нешто да го поправите што е можно поскоро.

  Чувство непријатно, исплашено или несреќно додека патувате во сон може да укаже на страв од промени. Сепак, иако е важно да не се притискате себеси да правите какви било шанси одеднаш, исто така е важно да запомните дека промената е неизбежна. Прегрнувањето, наместо да го избегнувате, може да доведе до поголеми и подобри работи, а исто така може да го извади најдоброто од вас.

  Завиткување

  Без разлика дали е по море, копно или воздух, која било форма на патување во сон укажува на трансформација која веќе се случува или ќе се случи. Ако сонот ве остава да се чувствувате чудно или збунето, толкувањето колку што можете може да ви помогне да ја разберете скриената порака во него. За да го направите ова, важно е да запомните што повеќе елементи од сонот. Колку повеќе се сеќавате, толку попрецизно ќе можете да го протолкувате сонот и да го разберете неговото значење.

  Стивен Рис е историчар кој е специјализиран за симболи и митологија. Напишал неколку книги на оваа тема, а неговите дела се објавени во списанија и списанија ширум светот. Роден и израснат во Лондон, Стивен отсекогаш ја сакал историјата. Како дете, тој поминувал часови разгледувајќи антички текстови и истражувајќи стари урнатини. Ова го навело да продолжи кариера во историските истражувања. Фасцинацијата на Стивен со симболите и митологијата произлегува од неговото верување дека тие се основата на човечката култура. Тој верува дека со разбирање на овие митови и легенди, можеме подобро да се разбереме себеси и нашиот свет.