Значење и значење на тетоважа на птици

 • Споделете Го Ова
Stephen Reese

  Птиците се еден од најчестите типови на дизајни на тетоважи кои ги фаворизираат оние кои први патуваат, па дури и ветераните. Зошто? Па, птиците се убави, шарени и прекрасни суштества на природата кои можат да имаат различни значења во зависност од нивниот вид, боја и парен број. Во оваа статија, ќе ги разгледаме некои од најпопуларните дизајни за тетоважи на птици и што тие би можеле да значат за вас.

  Популарна симболика на тетоважи од птици

  Пред нуркање длабоко во она што го претставуваат специфичните видови птици кога ги правите како тетоважи, ајде да погледнеме што значат тетоважите на птиците:

  • Слобода: Најважното нешто претставено со птиците е слобода . Поради нивната способност да летаат, птиците се слободни да одат секаде каде што нивните крилја можат да ги однесат. Како симбол, птиците не претставуваат само физичка автономија, туку и слобода на мислата, насоката и изборот.
  • Мир: Птиците можат да достигнат височини што се ослободени од бучавата, проблемите и сложеноста на светот каков што го знаеме. Затоа, тетоважите од птици предизвикуваат чувства на мир и одвојување од светските неволји.
  • Поврзување: Бидејќи птиците можат да се вивнат до небото од земјата во еден момент, симболизирајќи го начинот на кој луѓето можат да се поврзат со суштествата не само на земјата, туку и целото царство на сите креации.
  • Перспектива: Да се ​​има птичја перспектива погледот на работите ни дава новоперспектива во животот и ни овозможува да ја видиме поголемата слика додека ги гледаме работите на начин на кој никој друг не може. Гледано на овој начин, тетоважите од птици, исто така, претставуваат нов начин на гледање на работите и размислување надвор од кутијата. следете го сопственото чувство за насока каде и да одат. Така, се верува дека тетоважата со птица ја претставува независноста на човекот да оди каде што сака и да прави што сака неговото срце.
  • Храброст: Птиците се смели суштества кои прават не се плашат лесно, бидејќи тие се способни да се издигнат над неволјите. Луѓето со птичји тетоважи можеби ја ценат оваа особина и можеби ќе сакаат да се инспирираат себеси да имаат храброст да се впуштат во непознатото, знаејќи дека секогаш можат да се извлечат од тесните точки.

  Видови на тетоважи од птици и нивните Специфични значења

  Иако птиците имаат општа конотација, секој вид има и свои симболички значења и значење во културата и уметноста. Ајде да ги погледнеме специфичните видови птици и што претставуваат тие.

  1- Робин

  Робините се мали, слатки птици познати по нивната дружељубивост, пеење и убави бои. Постои изрека дека робините се појавуваат кога саканата личност е близу , што ги прави симбол на среќа и исчекување. Робините исто така симболизираат хармонија, оптимизам и надеж.

  2- Кардинали

  КардиналТетоважите се популарни, особено во Германија, и претставуваат страст, љубов и желба за живот. Ова се припишува на светло-црвените пердуви на кардиналите. Ако сакате тетоважа која го слави начинот на кој целосно го сакате и живеете секој ден со доволно страст за да го поттикнете животот на авантура и среќа, кардиналната тетоважа од птица треба да биде совршена за вас.

  3- Врана или која било црна птица

  Гаврани, црни птици, мршојадци и гаврани, како и секоја друга црна птица, обично се прикачени на негативни конотации, како што се смрт и темнина. Сепак, многу луѓе наоѓаат убавина во мистиката и магијата на духовниот свет. За нив, тетоважата на црна птица претставува повисоки и подлабоки нивоа на интелект и заедница со духовниот свет.

  4- Крејн

  Во Источна Азија, тоа е Многу е вообичаено да се видат крпа и хартија превиткани во кран оригами. Тоа е затоа што крановите се симбол на среќа и среќа во Јапонија и Кина. Во овие култури, луѓето веруваат дека ако успеете да направите 1.000 кранови за оригами, вашата желба ќе се оствари. Ако се тетовирате, на тој начин се повикувате на надеж за среќа и за постигнување какви било желби.

  5- Врапчињата

  Врапците и ластовиците се популарни тетоважи идеи за морнари. Бидејќи овие птици можат да стигнат подалеку во морето од повеќето други птици, тие обично се првиот сигнал што допира до патниците кога тие сеза да стигне до копно по долго патување по студеното море. Затоа, врапчињата и ластовиците се убави идеи за тетоважи за да предизвикаат чувства на надеж и сигурност. Меѓутоа, овие птици се познати и меѓу затворските банди, бидејќи се вели дека претставуваат бунт против неправедно општество.

  6- Пиле (петел или кокошка)

  Дури иако кокошките технички не можат да летаат високо како другите птици на оваа листа, тие се едно од најхрабрите, најжестоките и најтериторијалните мали суштества, кои нема да се двоумат да нападнат кога нивниот кокошарник или младенчиња се компромитирани. Тетоважата на петел или кокошка симболизира синовска лојалност и храброст.

  7- Гулаб или која било бела птица

  Гулабите се моќни симболи на мирот, љубовта и надеж, поради нивното значење во библиската приказна за Ноевата арка. Исто така, се користи за прикажување на инаку невидливиот Свети Дух или Светиот Дух секогаш кога е вклучен во религиозната уметност. Затоа, тетоважите од гулаб се популарни меѓу оние кои се во допир со нивната духовна страна.

  8- Сина птица

  Сините птици се користени за прикажување на среќата во уметничките дела произведени во многу различни култури. На пример, една стара песна на Кол Портер ја има оваа реплика: Бидете како сината птица која никогаш не е сина, бидејќи тој од своето воспитување знае што може да направи пеењето. Волшебникот од Оз, исто така, зборува за среќна мала сина птица која очигледно може да лета надвиножито. Значи, ако сакате да изразите среќа и живот без грижи, направете тетоважа на сина птица.

  9- Орел

  За домородните Американци и неколку други култури, орлите се почитуваат како свети животни кои претставуваат сила, визија, храброст и интелигенција. Да се ​​има орлово око значи способност да се види подалеку од она што другите вообичаено размислуваат, така што тетоважата на оваа моќна птица е прилично симболична за величествената сила и добра визија за својот живот.

  10- Був

  Во секоја приказна, кога ќе се појави був, само знаете дека ќе испушти малку мудрост, вистина и знаење што главниот лик може да ги искористи за да ги убие негативците или да успее во нивните авантуристички потраги . Се верува дека огромните очи на птицата и импресивната ноќна визија обезбедуваат извонредна способност да размислуваат длабоко и да ги гледаат работите на начин на кој другите не можат. Бутовите се исто така верни пријатели на магичните луѓе, па оттука птицата е поврзана со окултното и моќта извлечена од духовниот свет.

  11- Феникс

  Оваа митска птица е позната по тоа што пука во пламен на секои 500 години, а потоа повторно се раѓа од пепелта. На тој начин, тетоважата феникс ја опишува нашата способност да преживееме, еволуираме и да се преродиме по смртта. Популарен е меѓу луѓето кои ја ценат упорноста, истрајноста и храброста.

  12- Гавран

  Исто како и бувовите, се вели дека гаврани поседуваатмагични квалитети, што ги прави совршено милениче за вештерки и други митски суштества. Гавраните често се гледаат како симбол на самата смрт. Затоа, птицата често се користи како знак за смрт и да биде едно со нашите драги починати. Вообичаено е да се видат луѓе како прават тетоважа на гавран откако ќе изгубат некој близок. Инаку, оваа птица се користи и за прикажување на интелигенција, мудрост и знаење кое доаѓа само со тоа да се биде едно со другиот свет.

  13- Паун

  Оваа прекрасна птица понекогаш се сведува на суетни или претерано горди, но мора да се признае дека пауните не имаат нешто за што да се вознемируваат. Неговиот величествен обожавател на пердуви е привлечен и бескрајно импресивен, така што оние кои ги плени спектаклот и драмата би биле на вистинскиот пат да направат тетоважа со паун.

  14- Јастреб или сокол

  Овие две грабливи птици се запаметени по нивните прекрасни ловечки вештини, предизвикани од нивната способност да останат фокусирани на плен и да се маскираат на лукави начини додека не се на оддалеченост. Еден скок од страшна височина им овозможува на овие ѕверови да го фатат својот плен, така што оние кои сакаат да оддадат почит на нивната истрајност, фокусираност и став никогаш да не се каже-умре, многу добро можат да направат тетоважа на јастреб или сокол.

  15- Папагал

  Покрај тоа што се лојални, радосни миленичиња, папагалите секогаш се наоѓаат качени на рамениците на пиратите.Тоа е затоа што се смета дека оваа птица е паметна, разиграна и мудра како и секој добар пират. Така, тетоважата на оваа птица претставува синовски врски, дружење и памет. На крајот на краиштата, колку други птици можат совршено да го имитираат начинот на кој луѓето зборуваат, а истовремено да можат да копираат други звуци од природата, па дури и музички инструменти?

  16- Канари или која било жолта птица

  Жолтите птици често се поврзуваат со изобилство и радост. Тие се, всушност, прекрасни миленичиња бидејќи можат да донесат сонце во секоја соба. Значи, ако направите тетоважа со жолта птица, се повикувате на среќа и радост каде и да одите, носејќи со себе симбол на веселба и надеж дека работите неизбежно ќе испаднат во ред.

  Птици од пердув: Како Бројот на птици влијае на значењето на вашата тетоважа

  Бојата и видот на птица што се користат за тетоважи веќе можат да имаат бројни претстави за нејзиниот носител. Значи, не е навистина изненадувачки да се открие дека бројот на птици тетовирани на вашето тело исто така може да има различни толкувања.

  Иако сепак навистина зависи од личноста, осамената птица може да значи независност и фокусирање. Две птици може да претставуваат љубов, партнерство или радост. Три и девет се сметаат за магични броеви и можат да се користат како талисман за носителот, додека 7 е среќен број што може да донесе среќа.

  Завиткување

  Во однос на тетовирањето, има само едно нешто штотреба да имате на ум. Мастилата на вашето тело е сè уште трајна работа. Иако сега се достапни неколку процедури за отстранување, бришење или исцртување на врвот на вашите тетоважи, вие самите ќе знаете дека таа е таму, без оглед на тоа што другите гледаат. Оттука, тетовирањето е голема животна одлука за која треба длабоко да размислите пред да ја направите. За среќа, дизајните на тетоважи од птици можат да ви дадат широк избор на избори за да дознаете која птица зборува со вас и може да претставува дел од вашиот живот што сакате засекогаш да биде врежан на вашата кожа.

  Стивен Рис е историчар кој е специјализиран за симболи и митологија. Напишал неколку книги на оваа тема, а неговите дела се објавени во списанија и списанија ширум светот. Роден и израснат во Лондон, Стивен отсекогаш ја сакал историјата. Како дете, тој поминувал часови разгледувајќи антички текстови и истражувајќи стари урнатини. Ова го навело да продолжи кариера во историските истражувања. Фасцинацијата на Стивен со симболите и митологијата произлегува од неговото верување дека тие се основата на човечката култура. Тој верува дека со разбирање на овие митови и легенди, можеме подобро да се разбереме себеси и нашиот свет.