Соништа за скршено стакло - значење и симболика

 • Споделете Го Ова
Stephen Reese

  Гледањето скршено стакло во сон е вообичаено и оние кои гледаат такви соништа имаат тенденција да се чувствуваат загрижени за тоа што може да значи сонот. Иако скршеното стакло може да изгледа како обична и безначајна работа за сонување, може да има подлабоки значења.

  Многумина веруваат дека гледањето скршено стакло во сон е лош знак или знак на претстојна опасност, бидејќи стаклото е гледано како бариера која нуди заштита. Сепак, вашиот сон може едноставно да ви го привлече вниманието на нешто што треба да се промени во вашиот буден живот или може да биде поврзано со јасност, искреност, промена и трансформација.

  Симболиката на стаклото во соништата

  Стаклото е силен материјал кој не се крши лесно, може да се справи со високиот стрес и се смета за симбол на силата и издржливост. Додека неговата форма и конфигурација може да се маневрира, неговото постоење е неуништливо. Меѓутоа, во реалниот живот, стаклото го поврзуваме со карактеристиките на ранливост и кршливост. Оваа двојност му дава на стаклото двострана симболика, бидејќи претставува и заштитна мантија и кревкост.

  Кршењето на стаклото се гледа различно во различни култури низ светот. Во ориенталните култури, скршеното стакло генерално се смета за знак на несреќа. На еврејските свадби, вообичаено е младоженецот да здроби чаша со десната нога. Чашата, во овој случај, ја симболизира кревкоста на животот и служи како потсетникна парот да ужива во секој заеднички ден како да им е последен. Во исламот, гледањето некој како крши чаша во сон е знак за претстојна смрт.

  Скршеното стакло во соништата може да ја симболизира желбата да се прекршат правилата или ограничувањата што можеби ги доживувате во вашиот буден живот. Можеби сте се чувствувале заробени и како вашата слобода да е ограничена. Во овој случај, сонувањето за скршено стакло може да значи дека веќе сте или наскоро ќе се ослободите од „кафезот“ во кој живеевте. што се тие.

  Според Карл Јунг, соништата се метод на комуникација што го користи психата за да пренесе важна порака до поединецот. Со анализа на нашите соништа, можеби ќе можеме да разбереме што навистина се случува во нашата психа.

  Вообичаени толкувања на соништата за скршеното стакло

  Сонуваме како држиме скршено стакло

  Ако се гледате себеси како држите скршено стакло во раката, тоа би можело да сугерира дека е време да го погледнете вашиот начин на живот и односот кон животот. Држењето скршено стакло е опасно бидејќи е многу лесно да се повредите. Затоа, овој сон би можел да ви даде до знаење дека постои претстојна опасност во вашиот живот - ќе идентификувате што е опасно и на што треба да внимавате.

  Сонувате како гледате скршено стакло

  Ако виесонувате да видите стакло што го скршил некој друг, тоа може да значи дека оние околу вас ви помагаат да се ослободите од негативните емоции и сите проблеми што може да ги имате во вашиот буден живот.

  Овој сон исто така може да значи дека моментално се мачите поради недостаток на контрола над вашиот живот. Сите ваши одлуки и постапки би можеле да бидат под влијание на другите. Во овој случај, ова е позитивен сон, бидејќи ви дава знак да преземете одговорност за сопствениот живот.

  Сонувате скршено стакло во вашата уста

  Скршено стаклото во вашата уста симболизира зборови што можеби сте ги кажале или ќе ги кажете за да ги повредите другите. Можеби сте зборувале за другите на начин на кој не би требало, предизвикувајќи голема штета и ги повредивте нивните чувства. сега би било добро време да се промени ова. Вашиот потсвесен ум може да ви каже да бидете внимателни што зборувате, или наскоро може да зажалите.

  Да сонувате дека јадете и голтате скршено стакло може да значи дека има нешто што сте се бореле да кажете, но ти е тешко да се изразиш. Ако некој друг ја јаде чашата, можеби се соочува со слични проблеми.

  Сонувате како скршеното стакло ја сече вашата кожа

  Ако скршеното стакло во вашиот сон се сече твојата кожа, тоа може да укаже дека треба полесно да ги преземеш работите, одилесно за себе, грижете се за себе и бидете попростливи не само кон себе туку и кон другите. Тоа може да значи дека се чувствувате подложни на критики и постојана контрола, што ве остава да се чувствувате ранливи и изложени.

  Скршена стаклена врата

  Скршена стаклена врата е показател за зголемена несигурност и дека можеби се чувате поради одредени проблеми со довербата. Доволно чудно, ако вратата ви е позната - можеби на куќа со чиј сопственик сте запознаени, тоа е симболично за претстојното предавство. Вашиот потсвесен ум може да ви даде знак да бидете свесни за вашата околина и луѓето околу вас.

  Сонувате како кршете стакло

  Да сонувате дека се крши секаков вид стакло, без разлика дали е шише, чаша за вино или прозорско стакло, претставува сложеност и тешкотии во животот. Откако ќе се скрши стаклото, собирањето на парчињата може да биде тешко. Вашата потсвест би можела да ја користи сликата на скршеното стакло за да ви даде до знаење дека наскоро може да се соочите со многу предизвици во животот, а можеби ќе треба сами да се соочите со нив.

  Сонувајќи одење по скршено стакло

  Да се ​​видите себеси како одите по скршено стакло во сон може да ги одрази проблемите со кои се соочувате во вашиот буден живот. Ако случајно стапнете на стаклото, тоа значи дека додека се борите во оваа тешка фаза од вашиот живот, имате решеност данадминете ги сите предизвици со кои се соочувате, без оглед на тоа колкава штета е предизвикана.

  Сон како дете крши стакло

  Ако видите дете како крши стакло во сон , значењето на сонот може да зависи од полот на детето. Ако се работи за девојка која го скршила стаклото, тоа покажува дека може да имате потешкотии да најдете некој кој ќе биде посветен и во долгорочна врска со вас.

  Од друга страна, ако детето е момче , може да значи дека некој зад ваш грб зборува негативно за вас и наскоро ќе го дознаете неговиот идентитет. Сонот може да ви помогне да откриете кои се вашите вистински пријатели.

  Ако некој што е болен или прикован за кревет го види овој сон, тоа укажува дека неговото здравје наскоро ќе се подобри.

  Сонувате куќа со скршени прозорци

  Да сонувате куќа со скршено прозорско стакло значи дека некој што го познавате е љубоморен на вас и на вашите достигнувања. Можеби ќе сакате да внимавате на работата бидејќи можеби има некој што планира да ви ја украде работата или некој проект на кој можеби работите.

  Сонувајќи стакло во вашата коса

  Ако сонувате да најдете парчиња стакло во вашата коса, тоа сугерира дека сте интелигентна личност. Сепак, тоа може исто така да укаже дека немате зрелост кога станува збор за одредени аспекти од вашиот живот.

  Овој сон може да значи и дека наскоро ќе поминете низфаза на неактивност и стануваат неактивен. Како резултат на тоа, може да ви биде тешко да излезете од оваа фаза, што може да доведе до недостаток на мотивација и желба да работите напорно за подобра иднина.

  Соништа за скршени огледала

  Скршените огледала обично означуваат лоша среќа. Кога се гледаат во соништата, тие исто така може да претставуваат предавство и финансиска или материјална загуба на некој друг. На пример, некој ваш близок може наскоро да ве изневери, но како резултат на тоа ќе претрпи сериозна финансиска загуба.

  Ако се видите себеси како држите скршено огледало, значењето зависи од тоа што гледате во него. Ако се смешкате себеси во огледало, тоа може да значи дека наскоро ќе доживеете некои важни промени во вашиот буден живот. Овие промени можеби на почетокот ќе бидат застрашувачки, но наскоро ќе ги сфатите придобивките што ги носат. Ако вашиот израз е исплашен или тажен, тоа покажува дека можеби ќе почувствувате разочарување или огорченост кон некого.

  Сонот како влегувате во соба полна со испукани или скршени огледала може да значи дека моментално поминувате низ тешка фаза во вашиот буден живот. Од позитивна страна, тоа покажува дека без разлика колку е застрашувачка ситуацијата, ќе најдете начин да ја надминете.

  Зошто сонувате за скршено стакло?

  Многу содржината во нашите соништа доаѓа од нашите будни искуства. Според истражувачот и соработник на спиењетопрофесор по психијатрија на Медицинскиот факултет Харвард, Роберт Стикголд , кој вели на NPR „Кога спиеме, мозокот работи многу, земајќи го она што сме го научиле, она што го се кодирани како нови спомени во последниот ден и се обидуваат да дознаат што значат“.

  Во овој случај, соништата едноставно можат да бидат одраз на вашите искуства од будење. Ако сте гледале хорор филм кој вклучува скршено стакло или сте виделе скршено стакло додека одите на улица, не е невообичаено да го сонувате. Значи, иако сонот можеби бил вознемирувачки, понекогаш можеби бил само сон за скршено стакло и ништо повеќе.

  Ако, сепак, не најдете врска со вашите искуства од будење, анализирајте го сонот за да разберете Подлабоката порака е секогаш интересна – и забавна за правење.

  Како да ги запрете соништата за скршено стакло

  Соништата за скршено стакло може да бидат загрижувачки, но не се сите лоши. Всушност, постојат некои позитивни толкувања што можете да ги земете од таквите соништа. Овие соништа може да укажуваат на тоа дека несреќата е на пат, за да можете да се подготвите да се соочите со неа и да ја надминете.

  Ако сте сонувале повторливи соништа за скршено стакло, може да ви помогне да размислите за вашиот живот. Можеби ќе можете да идентификувате какви било стресни фактори во вашиот живот или проблеми што може да ви предизвикаат лутина, незадоволство, вознемиреност или какви било други негативни чувства.

  Ако овие соништа продолжат да се повторуваат и да ве натераат да се чувствуватенепријатно, можеби е добро време да разговарате со психолог или терапевт за да ги решите сите основни проблеми што можеби ги имате.

  Завиткување

  Иако соништата за скршено стакло може да изгледаат негативни, тие може да ви понуди решенија или да ве води кон решавање на проблемите во вашиот буден живот. Понекогаш, одговорот или решението на проблемот може да се крие во сонот - вашата потсвесна добра се обидува да ви каже нешто. Овие соништа можат да ве предупредат на фактот дека нешто не е во ред во вашиот буден живот за што не сте биле свесни претходно. Со анализа на сонот и размислување за него, можеби ќе можете подобро да се разберете себеси.

  Стивен Рис е историчар кој е специјализиран за симболи и митологија. Напишал неколку книги на оваа тема, а неговите дела се објавени во списанија и списанија ширум светот. Роден и израснат во Лондон, Стивен отсекогаш ја сакал историјата. Како дете, тој поминувал часови разгледувајќи антички текстови и истражувајќи стари урнатини. Ова го навело да продолжи кариера во историските истражувања. Фасцинацијата на Стивен со симболите и митологијата произлегува од неговото верување дека тие се основата на човечката култура. Тој верува дека со разбирање на овие митови и легенди, можеме подобро да се разбереме себеси и нашиот свет.