Што значи да сонуваш дека си бремена?

 • Споделете Го Ова
Stephen Reese

  Соништата за бременост се исто како и другите соништа - тие често се манифестации на потсвесните мисли и чувства на личноста. Луѓето кои сонуваат да бидат бремени или имаат соништа поврзани со бременоста можеби всушност се бремени, сакаат да бидат бремени, штотуку се породиле или се соочуваат со нова промена во нивниот живот, исто како бремена жена.

  Ајде да се скршиме наведете го типот на соништата за бременост и што тие би можеле да значат, земајќи ги предвид деталите од сонот.

  Сонот е поврзан со вистинската бременост

  Сонувачот е всушност бремен

  Многу студии покажуваат дека бремените жени имаат тенденција да сонуваат за бременост почесто од небремените жени. Овие соништа може да бидат поживописни за нив. Тие можеби се во различни фази од бременоста, а некои можеби сè уште не знаат дека носат дете во себе.

  Се разбира, не сите соништа за бременост значат дека личноста е навистина бремена. Сепак, речиси често сонуваат такви соништа бидејќи често размислуваат за бременост. Можеби се обидувале да забременат со години, или, алтернативно, можеби се обидувале да го избегнат колку што е можно повеќе.

  Сонувачот е бремен за прв пат

  Првпатната бременост често се поврзува со соништа за бременост или соништа за бременост. Тоа е затоа што таквото ново искуство вклучува многу трансформации - не само физичкино и психички. Како такви, овие прилагодувања може да се манифестираат во соништата на овие мајки кои прв патуваат.

  Во овој период, потсвеста на мајката често има тенденција да почне да има соништа кои содржат претстави или симболизам поврзани со мајчинството и бременоста . Она што го гледаат може да биде под влијание на нивните односи со оние околу нив, особено нивните партнери или семејството. Исто така, може да биде под влијание на нивната психолошка состојба, медицинските процеси на кои биле подложени, нивната околина и самото бебе.

  Сонувачот доживеал претходна загуба на бременост

  Губење бебе поради спонтан абортус или други причини е исклучително трауматично искуство. Овие сеќавања може да се појават во соништата поврзани со бременоста, особено за време на следната бременост што може да ја имаат по онаа што ја изгубиле.

  Овие соништа за бременост може да бидат насилни, покажувајќи ја штетата што можеби ја доживеале или се плашат од Искуство. Тие може да сонуваат за можните вродени попречености на своето бебе, спонтан абортус, предвремено породување или други ранливости.

  Овие соништа не мора да го повторуваат вистинското искуство за губење на бебето, туку повеќе се засноваат на нечие заштита на моменталното бебе кое се носи.

  Сонувачот има вознемиреност во текот на бременоста

  Кога чека да се породи (па дури и по породувањето), вознемиреност и стравови за детето сенеизбежен. Тие често го наоѓаат патот до потсвеста на трудницата, а со тоа и нивните соништа. Така, многу бремени жени често имаат соништа кои се прилично негативни.

  Овие соништа можеби се затоа што не постои апсолутен начин да се знае што се случува со нивните неродени бебиња. Сепак, иако жените можеби имаат грижи, тие не мора да ја засенат возбудата и радоста од бременоста. не секогаш значи дека бремената личност е сонувачот. Тоа може да се однесува на личност во нивниот живот - можеби близок пријател или член на семејството - која се обидува да забремени. Тие може да имаат вакви соништа откако личноста штотуку им ја соопштила веста.

  Соништа пред бременоста

  Сонувачот сака да биде бремен

  Кога некоја личност сонува дека е бремена, тоа може да бидат нивните потсвесни мисли кои го поттикнуваат да имаат дете и го уверуваат дека сака дете. Раѓањето бебе е голема одлука и често вклучува многу дилеми и дебати.

  Има многу работи кои треба да се земат предвид – како кариера, финансиска состојба, статус на врската и други суштински фактори. Ова може да го остави свесниот дел на жената збунет и да не знае како да одлучи. Меѓутоа, ако имаат интензивен копнеж, дури и потсвесно, тоа може да се манифестира во нивните соништа.

  Сонувачот не сака да бидеБремена

  Силен страв или одбивност кон бременоста може да се прикаже себеси како сон за бременост. Постојаната грижа за тоа дали се бремени или не, особено кога менструацијата е одложена, може да влијае на емоциите и мислите на жената, што ќе ги доведе до такви соништа. Тие, исто така, може да бидат под влијание на хормоните, кои флуктуираат за време на женските циклуси.

  Сон после бременост

  Сон се породи

  Бременоста е значајно искуство а не нешто што лесно може да се оттргне по раѓањето на бебето. Така, по породувањето, жените сè уште може да имаат бременост или соништа поврзани со бременоста. Овие соништа може да се поврзани со нивните грижи и стравови за нивното ново дете, па дури и да еволуираат во кошмари.

  Овие соништа често го нарушуваат сонот на новите мајки, лишувајќи ги од критичен одмор . Најдобро е новопечените мајки да разговараат за овие соништа со професионалец кој ќе им помогне да ги олеснат нивните грижи и да ги спречат да се разбудат ноќе само за да го проверат своето доенче откако ќе сонуваат лош сон за своето бебе.

  Грижа за новороденче

  Понекогаш може да сонувате како се грижите за новороденче. Ова може да вклучува доење на детето или грижа за него. Ваквите соништа често се однесуваат на некој во вашиот буден живот кој можеби ви одзема премногу време и енергија. Може да се работи за пријател или колега кој очекува премногу од вас,некој што е „енергетски вампир“ кој ве исцрпува. Во такви случаи, вашиот потсвесен ум ве предупредува за овој факт и веројатно ве поттикнува да преземете акција.

  Сонот не е за вистинска бременост

  Не сите соништа за бременост се поврзани со бременост, Верувале или не. Некои може да се поврзани со значајни промени во вашиот живот или „раѓање“ на други, значајни проекти или достигнувања.

  Сонувачот има нови одговорности

  Бременоста е поврзана со нови одговорности, и на овој начин, би можеле да ги гледате вашите соништа за бременост како показател за претстојниот проект, инвестиција, бизнис или врска.

  Овие соништа се исполнети со надеж, на ист начин како бремена мајка сонува позитивни работи за своето неродено бебе. И двајцата сонувачи се надеваат дека нивните напори ќе бидат здрави и ќе успеат, а и двајцата се вклучени во транзиција што значително влијае на нивните животи.

  Како што е објаснето во Psychology Today од Дејвид Бедрик , „Бременоста во сон може да симболизира дека нешто ново расте внатре. Сè уште не е излезено, но со одредена грижа и љубов - и ако среќата е на наша страна спречувајќи инциденти или спонтани абортуси - природата ќе го следи својот пат и растечкото „дете“ ќе се манифестира во нашите животи“.

  Dreamer е ангажиран во креативност

  Соништата за бременоста може да бидат за раѓање на нов проект или ангажирање во некоја форма на креативност во реалниот живот. Ова може да се однесува на креативен проект, како реновирање на домот, пишување книга, создавање слика и така натаму.

  Соништата за бременост и релевантните соништа како оние за грижа за дете или доење, се однесуваат на негување дете кое зависи од вас. На ист начин, креативниот проект зависи од тоа да бидете „родени“ и негувани.

  Заклучок

  Сниновите за бременост можат да бидат живописни искуства и можат да поттикнат различни емоции и реакции кај различни луѓе. Без разлика дали се работи за фаза од бременоста или за значајно достигнување во животот, овие соништа честопати се начин на вашиот потсвесен ум да ви каже дека има нешто што треба да го решите во вашиот буден живот.

  Стивен Рис е историчар кој е специјализиран за симболи и митологија. Напишал неколку книги на оваа тема, а неговите дела се објавени во списанија и списанија ширум светот. Роден и израснат во Лондон, Стивен отсекогаш ја сакал историјата. Како дете, тој поминувал часови разгледувајќи антички текстови и истражувајќи стари урнатини. Ова го навело да продолжи кариера во историските истражувања. Фасцинацијата на Стивен со симболите и митологијата произлегува од неговото верување дека тие се основата на човечката култура. Тој верува дека со разбирање на овие митови и легенди, можеме подобро да се разбереме себеси и нашиот свет.