Соништа за средно училиште - симболика и значење

  • Споделете Го Ова
Stephen Reese

За многу луѓе, средното училиште е или било непријатно време во животот. Дури и долго откако ќе заминете, сеќавањето на тие денови секогаш може да ве врати на тоа колку било чудно или прекрасно. На крајот на краиштата, тоа е местото каде што навистина почнавте да се подготвувате за реалниот свет, во добро или во полошо.

Повеќето луѓе кои сонуваат за средно училиште тврдат дека сонот бил за непријатно искуство. Според едно неофицијално истражување направено на 128 возрасни лица, над 70% сонувале за своето средно училиште и ниту еден учесник не тврдел дека нивниот сон бил пријатен или дека ги натера да чувствуваат нешто позитивно. Сепак, ова може да биде повеќе одраз на нашето модерно искуство, а не нешто споделено низ културите или низ историјата.

Дали е нормално да се сонува за средно училиште?

Тоа, речено, многу древни и помодерни психолошки студии за толкувањата на соништата признаваат дека соништата се дел или продолжување на нашата будна реалност. Ова ги вклучува сликите и влијанијата од детството кои се појавуваат во сон.

Иако студијата спомената погоре не е солидна потврда за соништата кои вклучуваат средно училиште, таа нагласува колку е вообичаено да се сонуваат вакви соништа. Бидејќи средното училиште и училиштето, воопшто, се толку важен аспект од нашите животи, сосема е природно да сонуваме за нив.

Ваквите соништа честопати ги откриваат нашите најдлабоки несигурности, нервози,грижи и грижи во нашите будни животи. И ова може многу добро да биде причината зошто многу луѓе сметаат дека тие се негативни. Таквите чувства не се прифатливи, па зошто би сакале да сонуваме за нив?

Важно е да разбереме дека ако не се занимаваме со одредени аспекти на нашите личности и емоции во свесната реалност, тие ќе се појават во нашата соништата. Ако пропуштиме нешто додека сме будни во текот на денот, нашата потсвест ќе го земе и ќе го зачува за подоцна.

Соништата за средно училиште – што значат?

Бидејќи средношколските соништа можат да симболизираат многу работи од нашето свесно искуство, има многу потенцијални толкувања. Тие можат да рефлектираат животни настани кои се или вознемирувачки или можат да ве предупредат да бидете внимателни за нешто што може или веќе тргне наопаку во вашиот буден живот.

Соништата за средно училиште, исто така, може да претставуваат чувство на вознемиреност поради некој важен настан што доаѓа или нешто поради што сте нервозни, што е поврзано со вашите средношколски денови. Дополнително на ова, може да открие и важна лекција што сте ја научиле за време на тинејџерските години.

Од друга страна, средношколските соништа може да отелотворат страв или загриженост што го имате поради нешто што сте го кажале или значат стекнување прифаќање од други. Сепак, ова зависи од тоа што се случило во сонот, елементите на кои се сеќавате и чувствата што сте ги доживеале.

Соништа за ВисокоУчилиште – Некои вообичаени сценарија

Кога сонувате за одредени места во средно училиште, тоа ја одразува вашата моментална емоционална состојба врз основа на вашите сеќавања за овие области. Ако некој ви го скрши срцето во ходникот, ве замоли да танцувате во дворот или ако сте ја имале првата тупаница на игралиштето, сето тоа може да се појави во сон што се однесува на ситуација што се случила во вашиот буден живот. 3>

Сонување за ходници

Да се ​​биде во ходникот на земјата на соништата во средно училиште означува вознемиреност. Ако ходникот беше празен, веројатно вашето чувство на осаменост ги надополнува вашите нервози. Иако можеби сте опкружени со луѓе, во реалноста би можеле да се чувствувате сосема сами, што ќе резултира со чувства на вознемиреност.

Сонувате за шкафчиња

Ако во сон се мачите да отворите шкафче за средно училиште, тоа може да значи дека сте под голем стрес во вашиот буден живот. Ако сте ја заборавиле комбинацијата, нешто може да стои помеѓу вас и вашите цели. Отворањето на шкафчето покажува дека успехот е можен, но најверојатно ќе има период на борба.

Сонување за лабораторија

Да се ​​биде во средношколска лабораторија во сон може да симболизира дека се чувствувате како да ја трошите својата енергија на врска. Можеби тоа не мора да биде романтична врска, но може да биде професионална врска со вашиот шеф иливашите колеги.

Меѓутоа, ако експериментирате во лабораторија, тоа би можело да ги означи новите идеи со кои си играте во вашиот буден живот.

Сонување за вашата средношколска библиотека

Да сонувате дека сте во вашата средношколска библиотека може да значи дека се чувствувате како да треба да се докажувате себеси и вашата интелигенција на другите . Тоа, исто така, може да укаже на потребата да стекнете повеќе образование за да ја осигурате вашата иднина и да ги проширите своите вештини.

Сонувајќи ја кафетеријата или ручекот во средно училиште

Гледајќи се себеси во училишната ручек или кафетерија може да има различни значења. Тоа може да го означи спокојството и мирот што ги доживувате секојдневно, но од друга страна, може да означува бестрашност и способност да се залагате за себе.

Овој сон може да значи и дека имате проблеми со довербата на другите и дека се чувствувате ранливи или немоќни. Уште повеќе, тоа може да ги одрази вашите внатрешни немири, чувствата на ограничување и ограничување.

Ако видите други луѓе во кафетеријата, тоа би можело да нагласи реални поединци кои можеби се обидуваат да ве измамат со невистини и лаги. Сепак, ова може да зависи од тоа што овие луѓе/фигури правеле во сонот.

Сонот за враќање во средно училиште

Сонот за враќање во средно училиште може да значи лекции научивте за време на вашето средно училиште и дека можеби ќе треба повторно да научите сега. Би можелосе однесуваат и на лекција што требаше да ја научите тогаш, но ја учите малку доцна.

Сонувам за неуспех & засилувач; Повторување на средното училиште

Ако сте сонувале дека не успеавте и моравте да го повторите средното училиште, тоа може да значи дека не се цените себеси и вашите способности. Исто така, може да претставува сериозни сомнежи што можеби ги имате за себе и за вашите достигнувања. Можеби дури и се грижите дека не сте го исполниле вашиот вистински потенцијал во животот.

Сонување за различни предмети на студија

Ако предметите на студијата или типот на часот беа главна тема во вашиот сон, може да го отслика вашиот начин на размислување и кој аспект од вашиот живот се оценува.

На пример, присуството на час по историја може да го отслика вашето неодамнешно преиспитување на минатото и постојат одредени аспекти што мора да се ослободи за да расте.

Ако предметот е математика, најверојатно ќе ги надминете тешкотиите со бизнисот или сакате да решите сериозен проблем. Ако забележите грешка во математичкиот проблем што го решавате, веројатно е дека ќе ги победите непријателите во вашиот буден живот. Ова исто така може да укаже на доминантниот карактер со кој можеби ќе треба да се справите.

Сонувате да бидете казнети во средно училиште

Казна, суспензија или исклучување од средно училиште во Сонот значи проблеми во вашиот социјален круг. Луѓето може да ве отфрлат или да ве отфрлат поради нешто што неодамна сте го направилерече или направи.

Сонувањето за бременост во средно училиште

Сонувањето за бременост додека во средно училиште може да претставува несреќа и негативност во вашето непосредно односи. Ако сте бремени од наставник, можеби барате совет или знаење од некој што го почитувате. Ако не ви е важно што другите мислат за вашата бременост на училиште, тоа може да значи дека се гордеете со вашата работа. 0>Ако сонувате дека сте на состанок во средно училиште, тоа може да означува минати конфликти и борби за моќ или дека често размислувате за минати прашања во вашиот буден живот. Ако за време на приликата се појави љубомора или ривалство, тоа може да сугерира став на супериорност. Веројатно чувствувате дека на некој начин сте подобри од другите околу вас.

Накратко

Соновите од средно училиште се исто толку чудни и разновидни како и нашите индивидуални искуства за нив во реалниот живот. Иако е вистина дека повеќето луѓе имаат вакви соништа, тие често се појавуваат кога несвесниот ум се обидува да постигне нешто или да стекне знаење. Овие соништа директно се поврзуваат со вашите средношколски денови бидејќи тие се поврзани или се поврзуваат со нешто во вашиот живот сега.

Стивен Рис е историчар кој е специјализиран за симболи и митологија. Напишал неколку книги на оваа тема, а неговите дела се објавени во списанија и списанија ширум светот. Роден и израснат во Лондон, Стивен отсекогаш ја сакал историјата. Како дете, тој поминувал часови разгледувајќи антички текстови и истражувајќи стари урнатини. Ова го навело да продолжи кариера во историските истражувања. Фасцинацијата на Стивен со симболите и митологијата произлегува од неговото верување дека тие се основата на човечката култура. Тој верува дека со разбирање на овие митови и легенди, можеме подобро да се разбереме себеси и нашиот свет.