Соништа за трчање - веројатни толкувања

 • Споделете Го Ова
Stephen Reese

  Ако трчањето е активност со која често се занимавате во вашиот живот кога сте во буден сон, сонувањето за трчање може едноставно да биде вашата потсвест која ќе открие детали од вашата реалност. Како што истакнува истражувачот на спиењето и вонреден професор по психијатрија на Медицинскиот факултет Харвард, Роберт Стикголд, соништата ги одразуваат искуствата што ги доживуваме во нашиот буден живот.

  Но, понекогаш соништата може да изгледаат како случајни, без препознатливи врски со будниот живот. Ако сонувате за трчање, но не сте тркач, можеби се прашувате што би можело да значи сонот.

  Соништата за трчање се вообичаени, и тие можат да се толкуваат на различни начини во зависност од деталите на сонот . Во оваа статија, ќе го истражиме значењето на соништата за трчање.

  Општи толкувања

  Во вашиот сон, можеби бегате од или кон нешто. Обрнете внимание на ова, бидејќи тоа ќе влијае на значењето на вашиот сон.

  Бегањето од нешто обично укажува на желба да избегате од одговорностите и реалноста, како и желба за слобода, независност и здравје. Можеби се соочувате со некои предизвици или проблеми во вашиот живот, а вашата желба е да ги избегнете или да побегнете од нив – со тоа да избегате од реалноста. Можеби се чувствувате заробени во минатото или не можете да се справите со проблемите што почнале да се појавуваат.

  Трчањето кон нешто може да укаже дека сте се поблиску до постигнувањецел или значајно достигнување. Ако сакате да трчате, но сфатите дека не можете да се движите, вашата потсвест би можела да ви каже дека чувствувате недостаток на моќ и насока во вашиот буден живот.

  Соништата за трчање се релевантни за нашето секојдневие живее во оваа моментална ситуација каде што сме обврзани да се чувствуваме конкурентни. Соништата за трка со некого може да означат потреба за конкуренција за да се чувствувате успешни, додека соништата во кои ве брка некого ја симболизираат вашата решителност или очај.

  Сценарија за соништа кои вклучуваат трчање

  Сонувајќи за трчање сам

  Соништата во кои трчате сами укажуваат на вашата моментална физичка и ментална состојба. Вашата мотивација и нагон за успех се силни, а тоа се рефлектира во вашиот сон.

  Ако сте физички здрави, тоа може да значи дека сте на пресвртница во вашиот живот кога нешто завршува или доаѓа до крај наскоро. Со други зборови, нешто заминува или заминува од вашиот живот во моментов.

  Можеби се чувствувате исклучени од другите моментално или можеби сакате да бидете со некого, но не можете. Луѓето имаат тенденција да сонуваат да бидат сами кога сакаат да бидат со некој друг, но не можат поради некоја причина.

  Сонувам за трчање со други луѓе

  Ако повторно трчате со некој друг во вашите соништа, тогаш тоа може да укаже дека моментално се потпирате на него за поддршка илинасоки.

  На пример, ако има една одредена личност која е покрај вас во последно време и во моментов помага да се води патот кога е потребно, тогаш таа ќе биде видно истакната во вашиот сон.

  Вашиот потсвесен ум може дури и да го симболизира овој поединец како ангел поради тоа колку тие значат за вас.

  Сонувате за лесно трчање без напор

  Сонувате за трчање без никакви тешкотии или напорот покажува дека работите во животот ќе се одвиваат без проблеми за вас во текот на следните неколку недели или дури месеци. Алтернативно, тоа може да значи и дека одлуките донесени неодамна се покажале добро досега.

  Меѓутоа, тоа може да значи и чувство на преоптоварување со вашите обврски, во тој случај, бегството е лесна опција и доаѓа без напор.

  Сонувате да трчате или бавно или брзо

  Ако сте свесни за брзината во вашиот сон, тогаш можеби постои нешто во врска со темпото на животот воопшто што моментално не ви одговара.

  Ако се гледате дека трчате многу бавно, тоа може да укаже дека не сте во можност да ги завршите одредени работи со брзината што ја сакате. Можеби вреди да се размисли што можеби ќе треба да се смени некаде по должината на линијата за работите да се одвиваат понепречено во идните времиња.

  Меѓутоа, ако во вашите соништа се гледате себеси како се тркате наоколу обидувајќи се да завршите сè, но без успех, тогаш можеби сигуренаспектите од животот изгледаат премногу преоптоварувачки и напорни во моментов (на пр., испити).

  Сонувате да трчате кон нешто

  Ако вашиот сон вклучува да трчате кон нешто, ова може да посочете дека имате силна желба да ги постигнете своите цели и амбиции што е можно побрзо. Со други зборови, сонот ви кажува дека нема потреба од грижа или страв - треба да биде доволно лесно да го постигнете она што го сакате ако вложите малку труд.

  Меѓутоа, овој сон може да значи и дека вие Постојано посегнувате по нешто, што е само подалеку од ваше разбирање. Можеби се чувствувате како да се приближувате до вашата цел, но тоа е едноставно недостапно. Вашиот сон можеби ви кажува да забавите, да направите сметка и можеби да ги промените вашите стратегии, наместо слепо да трчате.

  Сонувате да бегате од нешто

  Ако гледајте се себеси како се обидувате да претрчате нешто, но тие продолжуваат да ве стигнуваат од време на време и покрај сите напори направени да избегаат, тогаш можеби одредени аспекти од животот се чувствуваат како тешка битка во моментов. Ова може да опфати аспекти како што се работа, испити, па дури и врски.

  Сонувате како бегате од опасно животно

  Ако опасно животно во сон ве брка , тогаш ова може да биде поврзано со стравот од неуспех. Можно е за време на будните часови да сте постапиле непромислено или да сте направиле некоја друга грешкаможе да доведе до неповолен исход.

  Може да се покаже корисно за вас да размислите за избегнување повторување на грешките од минатото и да се фокусирате на идентификување на активности кои ќе помогнат да се обезбеди успех во иднина.

  Сон Неможноста да трчате или да се движите

  Обичниот сон, кој предизвикува паника и вознемиреност, сонувате да трчате, но неможете да се движите, често се поврзува со проблеми кои биле во првите редови на вашиот умот. Тоа може да бидат пречки или компликации со кои сте избегнале да се соочите директно, но ќе треба да ги решите ако сакате да продолжите напред.

  Сонот дека не можете да побегнете од нешто, исто така, може да укаже на чувство на немоќ и очај. слично како соништата да бидат заробени . Можеби немате контрола во вашиот буден живот, што резултира со ниска самодоверба и самодоверба.

  Можеби чувствувате потреба да вршите поголема контрола врз дел од вашиот живот, но немате јасност за тоа како тоа може да се случи. Исто така, вреди да се напомене дека соништата во кои не можете да се борите против напаѓачот - можеби затоа што имаат некоја предност - обично се поврзуваат со луѓе кои биле малтретирани како деца и сега се борат со проблеми со самодовербата.

  Да сонуваш како дух бега од тебе

  Дух кој влегува во твојот сон и бега од тебе често е знак дека нешто во минатото е оставено нерешено.

  Оваможеби е проблем за кој не сте успеале да го решите или да се извините. Алтернативно, тоа може да се однесува и на тоа колку е добро развиена вашата интуиција, бидејќи некои луѓе имаат тенденција да ги чувствуваат работите дури и пред да се случат. 2>Сонот како бега од змија често е показател дека нешто во вашиот буден живот прави да се чувствувате загрозени. Ова може да биде секаков вид на закана, вклучително и физички или емоционални закани.

  Ако овој тип на сон се случи или се повтори, вашата потсвест би можела да ве предупреди за фактот дека нешто не е во ред во вашата околина. Најдобро е да ги земете предвид потенцијалните закани во вашиот буден живот и да се справите со нив.

  Сон да налетате во некого

  Соништата за судир со луѓе најверојатно се поврзани со тоа што не се движите напред правилно во животот. Можеби ќе ви биде тешко да комуницирате со другите или ќе ви биде тешко да се ослободите од минатите трауми и болни спомени. Тоа може да биде болно раскинување или нерешени последици од минатото од кои мислите дека сте продолжиле, но ненамерно ги пропуштате тие моменти или се плашите од инцидентите.

  Сонувате како некој бега од вас

  Ако личноста која бега од вас е поврзана со вас, овој сон може да укаже на страв од напуштање од саканите. Алтернативно, ако дотичниот не ви е познат лично, тиенајверојатно се претставници на негативните чувства во вашиот ум, станувајќи се видливи преку вашите соништа.

  Сонувањето за непрестајно трчање

  Трчањето бескрајно во сон веројатно го претставува потреба за промена. Ова може да се однесува на аспирациите за кариера, личните цели, здравствените амбиции или животниот избор што не сте ги постигнале вие ​​самите (и честопати вклучуваат други луѓе). Тоа може да го претставува и вашиот потсвесен копнеж за промена, но неможноста да направите ништо во врска со тоа.

  Свесно знаете дека треба да донесете одлука, но одолговлекувате поради страв или ранливост. Тоа може да ве поттикне да сонувате за бескрајниот маратон.

  Сонот да трчате по некого и да го фатите за нив

  Да се ​​фатите со некого симболизира дека таму наскоро ќе дојде некој вид крај – без разлика дали тоа е поврзано со работни прашања, врска, пријателство или нешто друго. Ова ќе биде крај на тешкотиите и проблемите кои веќе некое време влијаат врз вас. Можеби се приближувате до подобри времиња.

  Сонувате да трчате брзо горе или долу

  Трчањето горе е поврзано со голем напредок во животот и да бидете најдоброто себе - будење од заспаната летаргија и да станете повеќе фокусирани на она што навистина ви е важно.

  Трчањето надолу може да значи огромна загуба на енергија - затоа фокусирајте се на да останете мотивиранисо преземање мали, но чести чекори кон напредок, наместо да се трудите премногу напорно одеднаш.

  Сонот за трчање до целосно истрошеност

  Иснемањето енергија укажува на чувство на емоционално исцрпување од актуелната ситуација. Тоа може да значи и дека ги поместувате своите граници во вашиот личен или професионален живот и чувствувате превирања во себе.

  За некои луѓе, да се биде успешен е сè само да се работи напорно и да се чувствувате како кучешки умор. Ако тоа е она што мислите дека е вашиот проблем тогаш, можеби е време да ја преиспитате ситуацијата и да направите чекор назад.

  Dreaming of Running from Your Shadow

  Tranning од вашата сенка може да значи дека бегате од вашите стравови или сомнежи или од вашето минато. Може да се чувствувате изолирано и осамено, па овој сон може да понуди увид во тоа како можете да се чувствувате повеќе поврзани со другите.

  Завршување

  Трчањето е многу симболична активност и со негативни и позитивни толкувања. Кога оваа активност се појавува во вашите соништа, тоа може да значи бркање цел, чувство на заробеништво, желба да избегате од реалноста и одговорностите и да се обидете да избегате од личните проблеми и предизвици. Бидејќи постојат многу сценарија кои можат да вклучуваат трчање во соништата, анализирањето на компонентите на сонот и неговото разложување ќе ви даде подобро разбирање за неговото толкување.

  Стивен Рис е историчар кој е специјализиран за симболи и митологија. Напишал неколку книги на оваа тема, а неговите дела се објавени во списанија и списанија ширум светот. Роден и израснат во Лондон, Стивен отсекогаш ја сакал историјата. Како дете, тој поминувал часови разгледувајќи антички текстови и истражувајќи стари урнатини. Ова го навело да продолжи кариера во историските истражувања. Фасцинацијата на Стивен со симболите и митологијата произлегува од неговото верување дека тие се основата на човечката култура. Тој верува дека со разбирање на овие митови и легенди, можеме подобро да се разбереме себеси и нашиот свет.