Kuptimi i simbolit të flakës binjake

  • Shperndaje Kete
Stephen Reese

Flakët binjake janë simbole që shfaqen vazhdimisht në tatuazhe, logo dhe forma të tjera arti, dhe nëse shikoni me kujdes, do t'i gjeni të fshehura kudo.

Ky simbol përmban një trekëndësh, një flakë, një simbol të pafundësisë dhe një rreth.

Pse ky simbol i lashtë është kaq mistik dhe i vështirë për t'u kuptuar? Çfarë do të thotë në të vërtetë një flakë binjake? Le t'i hedhim një vështrim këtij koncepti intrigues por mistik.

Është një gjë me flakë binjake. Shihni këtë këtu.

Çdo kulturë, fe ose komunitet shpirtëror përdor simbole për të pasqyruar kuptimin dhe njohurinë. Shumë kultura në një kohë ose në një tjetër janë marrë me simbolikën e flakëve binjake.

Ka shumë simbole që përfaqësojnë konceptin e flakës binjake, i cili ndryshon në varësi të kulturës. Për shembull, simboli yin dhe yang , si dhe një zemër me një simbol pafundësie që kalon nëpër të, përdoren shpesh për të përfaqësuar flakët binjake.

Megjithatë, simboli më i zakonshëm i flakës binjake është ai që paraqet një trekëndësh të vendosur brenda një rrethi, me një simbol të pafundësisë nën të dhe dy flakë brenda tij.

Simboli më i njohur i flakës binjake

Le të hedhim një vështrim se çfarë përfaqëson secili element i simbolit të flakës binjake.

1. Simbolizmi i Flakës

Simboli i flakës binjake mund të interpretohet në shumë mënyra, gjë që ndryshon mënyrën se si shfaqen flakët. Një teknikë fantastike përdualiteti i pothuajse çdo gjëje në natyrë dhe ju inkurajon të vlerësoni të dyja energjitë tuaja dhe t'i lejoni ato të bashkohen dhe të balancojnë njëri-tjetrin.

ilustroni dualizmin e flakëve binjake është të theksoni ndryshimin midis tyre, duke pasur flakët të ndërthurura ose të ndara.

Binjakët supozohet të jenë si dy anët e së njëjtës monedhë. Pra, kur janë bashkë, duken të njëjtë, të integruar në një. Flakët binjake ende mund të rriten, edhe kur janë të ndara, pasi ato janë ende afër dhe transferojnë nxehtësinë dhe energjinë mes njëri-tjetrit.

Simboli i flakës binjake përmban dy flakë në qendër. Çdo binjak përfaqësohet nga një prej flakëve. Flakët përfaqësojnë pasionin e tyre të egër dhe sa të shkëlqyer janë kur janë bashkë. Nëse të dyja flakët kombinohen, flaka që rezulton thjesht përhapet.

Kur binjakët janë së bashku, dëshirat e tyre intensive janë shpesh irracionale dhe të çrregullta. Dhe kur energjitë kaotike takohen në dashuri dhe kreativitet, duhet të jemi të kujdesshëm sepse gjërat mund të dalin shpejt nga kontrolli. Është një përdorim fantastik i simbolizmit, sepse, si një qiri i lënë pa mbikëqyrje për një kohë të gjatë, një marrëdhënie binjake së shpejti mund të dalë jashtë kontrollit.

Ndonjëherë flakët mund të përshkruhen si të ndërthurura ose të ndara, megjithatë, kjo është kryesisht çështje shije. Sido që të jetë rasti, kuptimi mbetet i njëjtë.

Nëse diçka, ky vendim forcon mesazhin e përgjithshëm dhe deri më tani, ne mendojmë se një nga përshkrimet më interesante të flakëve binjake është përshkrimi i disa të rëndësishmevekonceptet:

2. Simbolizmi i Pafundësisë

Numri tetë rastësisht qëndron në shenjën e pafundësisë, megjithëse i rrotulluar horizontalisht. Rastësisht, tetë është një numër i balancuar, dhe flakët binjake kanë të bëjnë me ekuilibrin.

Thelbi i pafundësisë është dashuria e përjetshme, por gjithashtu kërkon ekuilibër që përjetësia të jetë një realitet dhe jo një ëndërr e thjeshtë. Ata do të kthehen vazhdimisht së bashku përmes jetës dhe vdekjes, në mënyrë që të mund të bashkohen. Prandaj, binjakët do të kthehen përsëri në njëri-tjetrin si simboli i pafundësisë për shkak të lidhjes së tyre të pathyeshme.

Energjia mashkullore:

Në shumicën e simboleve të trekëndëshit të flakës binjake, shpesh mund të gjeni një simbol të pafundësisë (ose shifra horizontale e numrit tetë ) nën trekëndësh (dhe i mbyllur nga një rreth.) Laku i majtë i këtij simboli të pafundësisë përfaqëson forcën e mashkullorisë.

Kjo energji mashkullore është gjysma tjetër e flakëve binjake dhe nuk ka asnjë lidhje me normat tradicionale gjinore. Kjo gjysmë qëndron për qëndrueshmëri dhe fuqi ku favorizon arsyen mbi ndjenjën. Sigurisht, kjo energji nuk është as e dëmshme dhe as jashtë ekuilibrit. Është thjesht mbrojtëse, por jo tiranike.

Konsideroni këtë pjesë të simbolit si kërkesat fizike në një marrëdhënie; prandaj, është vetëm gjysma e ekuacionit për një partneritet të shëndetshëm dhe afatgjatë.

Energjia femërore:

Pika e duhur simbolizon feminilitetinqë ekziston për të kundërshtuar forcën mashkullore. Femra hyjnore, si energjia mashkullore, nuk ka pse të jetë një grua; gjithçka që duhet të jetë është energjia e kundërt e mashkullit. Energjia femërore siguron një natyrë balancuese që i jep përparësi ndjenjave mbi arsyen. Të dyja këto energji kanë kreativitet dhe intuitë.

Konsideroni këtë si më të dhembshurit nga binjakët ku do të plotësojë nevojat emocionale të marrëdhënies. Prandaj, me kombinimin e mashkullores dhe femërores, nevojat tuaja fizike dhe emocionale plotësohen dhe një marrëdhënie mund të lulëzojë me sukses.

Maja e simbolit, ku trekëndëshi konvergon, përfaqëson unitetin dhe dualitetin e binjakëve. Energjia hyjnore tani mund të konvergojë në krye, sepse pikat e tjera e kanë balancuar atë.

Trekëndëshi

Flakët e dyfishta simbolizojnë bashkimin e pjesëve të tyre emocionale të enigmës. Pra, kur të arrijnë kulmin e tyre, binjakët do të jenë në harmoni të përsosur dhe të lidhur në një nivel fizik, mendor dhe shpirtëror.

Si e tillë, e gjithë kjo ka të bëjë me dy forca që kuadrohen dhe bashkohen dhe maja e trekëndëshit është thelbësore për bashkimin e energjive mashkullore dhe femërore.

Binjakët do të shkojnë gjithmonë përgjatë vijave që lidhin këto pika dhe megjithëse herë pas here do të bien dhe do të ndeshen me terrene të pjerrëta, përfundimisht do të takohen në unison.

3. TëRrethi

Rrathët përdoren shpesh në simbolikë dhe të gjitha konceptet për të cilat kemi folur janë të mbyllura në një rreth. Rrethi përfshin të gjithë flakët binjake dhe simbolizon natyrën ciklike se si binjakët do të përjetojnë karmik dhe rimishërim gjatë gjithë udhëtimit të tyre.

Ne zhvillohemi në veten tonë më të lartë dhe ngjitemi për të qenë me binjakun tonë ndërsa kalojmë nëpër mishërime të ndryshme. Shpirtrat tuaj janë një dhe i tërë edhe pse ju jeni dy individë të veçantë, dhe pavarësisht se çfarë arrin një binjak, gjithçka shkon në një rreth.

Nuk ka fillim apo fund. Binjakët përfundimisht do të përplasen me njëri-tjetrin dhe do të udhëtojnë rrugët e tyre së bashku.

Flakë binjake në bizhuteri. Shikoni këtu.

4. Simboli i Zjarrit

Sipas kërkimeve shkencore, njerëzit zbuluan zjarrin rreth një milion vjet më parë, siç dëshmohet nga gjetjet e tyre të hirit të bimëve dhe pjesëve të eshtrave të djegura pranë strehimoreve të njerëzve parahistorikë . Që atëherë, zjarri ka qenë një simbol i ngrohtësisë, dashurisë, mbijetesës, energjisë dhe shkatërrimit.

Më shpesh sesa jo, simboli i zjarrit është i lidhur ngushtë me mbijetesën dhe zjarri përmendet në shumë mitologji dhe fe në kuptimin hyjnor. Në Hinduizëm , adhurimi i zjarrit mbahet ende me respekt të lartë, me disa ceremoni dhe rituale kushtuar këtij fenomeni natyror.

Në ritualet e lashta magjike, përdoret për ekzorcizëm,forca, dëshira, mbrojtja, ndryshimi, guximi, zemërimi, anulimi i magjisë së zezë, si dhe pastrimi nga forcat e liga dhe rinovimi shpirtëror. Edhe sot, fuqia e zjarrit shihet nga shumë njerëz si diçka hyjnore, e shenjtë, e fuqishme dhe e denjë për adhurim. Përveç kësaj, zjarri shihet edhe si simbol i mençurisë dhe jetës.

Origjina e simbolit të flakës binjake

Sigurisht, ne kurrë nuk do të dimë informacionin e saktë, vendin dhe kohën e shfaqjes së parë të simbolit të flakës. Megjithatë, ne jemi të njohur me faktin se çdo qytetërim, deri më tani, ka lënë interpretimin e tij të zjarrit.

1. Zoroastrianizmi dhe Zoti i Flakës

Një nga fetë më me ndikim është Zoroastrianizmi, i cili thuhet se është një nga fetë më të vjetra të organizuara në botë me origjinë nga Persia (Irani i sotëm). Origjina e tij, sipas mendimeve të historianëve dhe ekspertëve të Zoroastrianizmit, ishte rreth 6000 vjet para Krishtit.

Shkrimet më të vjetra të Zoroastrianizmit, Gathas, u shkruan në gjuhën avesta, e cila është jashtëzakonisht e ngjashme me sanskritishten, në të cilën u shkruan Rig Veda.

Në Zoroastrianizëm, Zoti suprem Ahura Mazda nderohej dhe emri përkthehet lirshëm si "Dhuruesi i Jetës". Gjithashtu, duke përkthyer përmes sanskritishtes, marrim Mazda: mahaa -i madh dhe daa -dhënës. Kështu, Ahura Mazda mund të interpretohet edhe si Dhuruesi i Madh,Krijuesi i Madh.

Reformatori i madh i Zoroastrianizmit, Zarathustra (Zoroaster), la shumë njohuri për këtë fe të paprekura, dhe megjithëse e gjithë biblioteka në Persepolis u dogj pas sulmit të Aleksandrit të Madh (dhe më pas ajo që mbeti ishte shkatërruar nga pushtimi i arabëve). Kjo njohuri ruhej ende në majat e maleve dhe tradita gojore.

Atje, u regjistrua se Zarathustra jetonte në një tempull të Zjarrit dhe kryente ritualet e tij sepse, nën Zoroastrianism (ose Zoroastrianism), zjarri konsiderohet të jetë një simbol i hyjnisë.

2. Shenjtëria e Flakave Binjake

Në Zoroastrianizëm, pretendohet se zjarri i lartëson mendimet e dikujt mbi papastërtitë e botës materiale. Zjarri pastron gjithçka që prek dhe ai nuk ndotet kurrë. Prandaj, zjarri është lidhja midis së fundmit dhe të pafundmes. Trupi, toka dhe jeta janë zjarr.

Ashtu si të gjitha flakët, kur bashkohen, shkrihen në një zjarr, po ashtu edhe shpirtrat njerëzorë, kur bashkohen, shkrihen në një shpirt universal. Zjarri na kujton se aktiviteti është jetë, dhe pasiviteti është vdekje. Zjarri mund të shndërrojë gjithçka në hi, duke dëshmuar se asgjë nuk është e përhershme. Është i njëjtë në të gjitha klimat dhe periudhat, është i paanshëm dhe fuqia e tij është e dukshme: pastrimi i çdo korrupsioni dhe krijimi i unitetit.

Priftërinjtë e zjarrit në atë kohë, përveç që mbanin ezoterikëdituria, kishte detyrimin për të ruajtur vazhdimisht zjarrin në tempull. Zjarri mbahej gjithmonë me ndihmën e drurit të thatë dhe aromatik, zakonisht dru sandali. Ata e intensifikuan zjarrin me shakull, sepse nuk donin ta kontaminonin me frymën e njerëzve.

Gjithmonë ishin dy priftërinj që kujdeseshin për zjarrin. Të dy kishin një palë darë dhe një lugë, marrë për të larguar drutë dhe një lugë për të spërkatur aromën.

3. Herakliti dhe njohja e flakëve

Në të njëjtën mënyrë, si Zaratushtra ose Zoroastrianizmi, njohuria e zjarrit u shpjegua në Ballkanin e sotëm nga një filozof grek i quajtur Heraklitus. Ai foli për ndryshimin e vazhdueshëm dhe unitetin e të gjitha qenieve. Sipas tij, “çdo gjë lëviz, gjithçka rrjedh”.

Kur fliste për zjarrin, Herakliti përmendi se gjithçka vjen dhe kthehet në të njëjtin burim. Ai foli për zjarrin si një hyjni, dhe për të, çështja është në ndryshim të vazhdueshëm. Prandaj, Ai e mori flakën si simbol të veprimtarisë, fillimin dhe mbarimin e gjithçkaje (si Zarathustra).

Për të, stabiliteti në jetë nuk ekziston, është një iluzion, dhe të vetmet rrugë që ekzistojnë janë rrugët lart, drejt sublimes, dhe rrugët poshtë, drejt degradimit.

Bota ka, gjithmonë, është dhe gjithmonë do të jetë zjarr i gjallë

Sipas mitologjisë të njerëzve që kanë jetuar në lashtëGreqia, perëndesha Artemis konsiderohej motra e Zotit Apollon. Në tempujt e tyre, veçanërisht në tempullin në Delphi, kushtuar Apollonit, zjarri nderohej. Sipas legjendës, thuhet se Apolloni solli zjarrin, d.m.th., diturinë dhe urtësinë nga vendi i veriut - Hyperborea.

Mësimet e zjarrit karakterizohen nga tre parime: vetë-zhvillimi, mbrojtja dhe shërimi. Vetë-zhvillimi na bën të njohim veten.

Sepse, kur ta kuptojmë, do të kuptojmë se të vërtetën e kërkonim në vendin e gabuar - jashtë. Prandaj, duhet ta kërkojmë brenda vetes. Këtë fakt e dëshmon mbishkrimi në tempullin e Apollonit në Delphi, i cili thotë: “Njih veten dhe do të njohësh gjithë botën”.

Mësimi i zjarrit nuk është as mësim fetar dhe as ateist. Vetë fuqia e zjarrit na tregon se problemi tek njeriu është dështimi për të zvogëluar atë që është e keqe dhe për të rritur atë që është e mirë. Si i tillë, zjarri është dije .

Përfundimi

Shpresojmë që ky artikull t'ju ndihmojë të kuptoni simbolikën e zjarrit, më konkretisht flakët binjake. Ne jemi të mbushur me energji të ndryshme dhe po kështu çdo gjë rreth nesh. Këto energji takohen, konvergojnë dhe më pas ndahen për t'u takuar përsëri më vonë, ashtu si flakët binjake që prekin njëri-tjetrin me energjitë e tyre unike.

Shpresojmë që ky artikull t'ju ndihmojë të kuptoni

Stephen Reese është një historian i specializuar në simbole dhe mitologji. Ai ka shkruar disa libra mbi këtë temë, dhe puna e tij është botuar në revista dhe revista në mbarë botën. I lindur dhe i rritur në Londër, Stephen kishte gjithmonë një dashuri për historinë. Si fëmijë, ai kalonte orë të tëra duke shqyrtuar tekstet e lashta dhe duke eksploruar rrënojat e vjetra. Kjo e bëri atë të ndiqte një karrierë në kërkimin historik. Magjepsja e Stefanit me simbolet dhe mitologjinë buron nga besimi i tij se ato janë themeli i kulturës njerëzore. Ai beson se duke kuptuar këto mite dhe legjenda, ne mund të kuptojmë më mirë veten dhe botën tonë.